Over Edwin
12 October, 2017 - 23:15:19
Photo of Edwin Heida Ik ben geboren op 19 december 1975 in Groningen. Ik ben een kind van dove ouders en ik heb 1 zus die getrouwd is. Ze hebben 2 geweldige kleine kinderen.

Ik heb altijd veel plezier gehad om mezelf creatief te uiten. Dat doe ik met het maken van tekeningen, foto's, beeldjes (zelden) en het schrijven en zingen van liedjes. De reactie van mensen op mijn werk zijn altijd een enorme drijfveer geweest voor mij. Dat hoeft niet altijd positief te zijn! Goede feedback is belangrijk en leidt tot veel betere resultaten.

In 1996 heb ik een 1-jarige training gedaan als computertechnicus. Dit was voor mij een geweldige gelegenheid om meer te leren en tegelijkertijd mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Een van de belangrijkste dingen die ik daar leerde was dankzij mijn leraar Jan. Hij liet mij voor het eerst het internet zien. Met een Dial-Up modem, Windows 3.11 en Netscape Navigator liet hij me zien hoe websites werken. En hij stimuleerde mij om websites in notepad te openen en de code te bestuderen. Daar heb ik erg veel van geleerd. Ik heb die kennis lang niet toegepast maar deze is wel altijd bij me gebleven.

Ik heb deze website geheel zelf ontworpen en geschreven.

Door de jaren heen heb ik veel verschillende banen gehad om in mijn onderhoud te voorzien maar ik had altijd het gevoel dat ik terug naar school moest om meer te leren. Mede dankzij een goede vriend heb ik al mijn moed bij elkaar geraapt en had ik mij ingeschreven voor een 4-jarige MBO-4 opleiding 'Digital Media Design' aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Ik heb enorm veel plezier gehad gedurdende deze jaren. Het belangrijkste wat ik daar leerde was hoe belangrijk het is om goed na te denken over je ontwerpen en soms het werk wat je zelf erg mooi vind weg te gooien (kill your darlings).

Ik vind de emotie die je kan losmaken in mensen toch wel het mooiste van mijn werk. Dat zal niet altijd lukken maar ook dan is het leerzaam en kan het je helpen om verder te ontwikkelen. Ik probeer oprecht te zijn in mijn werk en mijn feedback. Ik zeg graag wat ik denk. Ik streef er altijd naar om elk nieuw project beter te maken dan het vorige project.

Als je interesse hebt in een website, een illustratie van mijn hand of gewoon wat feedback wil geven dan kan je me altijd een e-mail sturen.